Seuran toiminta - Suomi-Etelä-Afrikka Seura

Suomi-Etelä-Afrikka Seura
Go to content
SEURAN TOIMINTA

Seura  on järjestänyt vuosien varrella runsaasti erilaisia Etelä-Afrikkaan  liittyviä seminaareja erityisesti suomalaisten yritysten kanssa.  Ohjelmassa on ollut myös kulttuurialan tapahtumia, konsertteja ja yhteistyötä eteläafrikkalaisten taiteilijoiden kanssa.

Tärkein ja  laajin yhteystyöprojekti SEAS:n ja pääasiassa eteläafrikkalaisten  kirkkojen kanssa on ollut mikroyrittäjäprojekti, jonka aikana  koulutettiin yli 5 000 eteläafrikkalaista pienyrittäjyyteen.  Koulutettavat olivat pääasiassa naisia. Suomen ulkoministeriö tuki  projektia mittavalla summalla.

Viimeisimmät tapahtumat Suomessa ovat  olleet maan yhteiskunnallista tilannetta koskeva seminaari ja eteläisen  Afrikan kouluongelmia koskeva seminaari yhdessä suomalalaisten  opettajien ja alan järjestöjen kanssa. Seminaarissa esiteltiin myös  Raaseporin ja Grahamstownin kuntien, erityisesti koulujen välistä  yhteistyötä. Seminaaritoiminta ja erityisesti kouluyhteistyö jatkuu myös  tulevaisuudessa. Seura järjestää matkoja Etelä-Afrikkaan yhteistyössä  ammattimaisten matkanjärjestäjien kanssa.

SEAS osallistuu vuosittain  mm. Maailma kylässä-tapahtumaan sekä yhdessä Etelä-Afrikan  suurlähetystön kanssa järjestettäviin tilaisuuksiin.
Yhteydet
Puheenjohtaja Börje Mattsson borje.mattsson@pp.inet.fi
Varapuheenjohtaja Helvi Kolehmainen helvi.kolehmainen@gmail.com
Sihteeri Outi Knuutila outi_knuutila@hotmail.com